Engem a sütés az ami megnyugtat, csendben, illatokkal, ízekkel.
Ezt a receptet már nagyon régen elmentettem, hogy majd egyszer megcsinálom. Tudom, hogy hógolyóként és angyalszemként is emlegetik ezt a sütit, és a receptben amit használtam hógolyó a neve, de az én szívemnek - és remélem ezért megbocsát Tündér -az angyalszem elnevezés a kedvesebb.
Az eredeti receptet az Ízes Kalandok blogon találhatjátok.
Én a kókuszos verziót most kihagytam, az egésze adagot kristálycukros formában készítettem el.
Angyalszem
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 csipet só
- kristálycukor a forgatáshoz
- lekvár a pöttyökhöz
Tegyük fél órára hűtőbe. Gömbölygessünk belőle diónyi gombócokat és mindegyiket forgassuk meg kristálycukorban. Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe és mindegyik tetejére nyomjunk egy kicsi lyukat az ujjunkkal vagy fakanál nyelével, a lekvárnak.
180 C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, ezután a felmelegített lekvárból mindegyik mélyedésbe csöppentsünk belőle.
Léleksimogatásból ötösre vizsgáztak ezek a gömbölyded csodák:)
Csodásak! :) Nem ismertem ezt a sütikét, nagyon tetszik, fincsi lehet! :)
VálaszTörlésEnyhén szólva megkésve, de nagyon szépen köszönöm))) Tényleg finom, érdemes kipróbálni!:)
Törlés"Angyal" es "lelek". Mennyei parositas. :)
VálaszTörlésMennyivel jobban hangzanak, mint a "thumbprint cookie", nem? :)
:) Igen, ebben tökéletesen egyetértünk:)
Törlés