2012. november 25., vasárnap

202 - Játszunk!




Hivatalosan 202-en vagyunk......furcsa érzés, de nagyon jó!:) Úgy gondolom mindenképpen meg kell köszönnöm valahogyan, hogy itt vagytok, hogy jöttök, még így is, hogy ritkábbak a bejegyzések mostanában. Ezért most játszani fogunk!:)

A játékhoz nem kell rendszeres olvasómmá válnod, mindössze annyit kell tenned, ha játszani szeretnél, hogy ennél a bejegyzésnél hagysz egy megjegyzést amiben leírod a legkedvesebb, legszívetmelengetőbb karácsonyi, karácsony közeli élményedet, pillanatodat ami igazán fontos volt neked.

Ha szeretnéd hírét vinni a játéknak örülni fogok neki, de ez persze nem kötelező:)

A játék jelentkezési határideje: 
 december 2. éjfél.
Két okból is. Az egyik, hogy aznap van a legnagyobb lányom névnapja, a másik, hogy idén erre a napra esik advent első vasárnapja.

Sorsolás: december 3.

A nyereményt ígérem a napokban megmutatom, csak előbb muszáj vagyok új akkumulátorral ellátni a fényképezőgépemet:)



19 megjegyzés:

  1. Évekkel ezelőtt kitaláltam, hogy sütök mézeskalácsfigurákat, írókával feldíszítem, s Advent utolsó két hetében az utcán ismerősökkel találkozva ezzel kívánok boldog karácsonyt.
    Történt az egyik reggel, hogy munkába menet találkoztam egy viszonylag új ismerősömmel. Gyorsan előkaptam egy mézeskalácsfigurát, kezébe nyomtam, mondtam boldog karácsonyt, s már siettem is tovább. Egy hét múltán újra találkoztunk és megállított. Mondta, ne haragudjak, hogy a múltkor meg sem köszönte kedvességemet, de annyira meglepődött és olyan öröm töltötte el, hogy meg sem tudott szólalni. Akkor, ezekkel a mondatokkal okozta nekem a legnagyobb örömet, mert nincs attól jobb, mint amikor egy saját készítésű ajándék örömöt hoz a megajándékozott hétköznapjaiba.

    VálaszTörlés
  2. A legszebb karácsonyi ajándékom az volt, amikor a párom megkérte a kezemet, úgy, hogy nem is számítottam rá. Természetesen igent mondtam, és azóta is minden karácsonykor nosztalgiázunk azon a szép estén.

    VálaszTörlés
  3. Karácsony előtti időszakban derült ki, hogy az első gyerkőcöm fiú lesz. A férjemmel megbeszéltük, hogy igyekezni fogunk a névválasztással, így szenteste ki is hirdettük a családnak, hogyan fogják hívni a fiunkat. :-)

    VálaszTörlés
  4. Legszebb karácsony a tavalyi volt,a kisfiam a karácsonyfa alatt aki 9 nappal előtte született.Eredetileg december 26ra voltam kiírva de ö akart lenni a karácsonyi ajándékunk...

    VálaszTörlés
  5. Minden karácsony csodaszép, mindenik melegséggel tölt el, de az egyik legemlékezetesebb eddig, amikor külön költöztünk a Párommal, és együtt diszítettük első közös karácsonyfánkat, valamint karűcsony másodnapján megvendégeltük a családunkat.
    De az idéni talán ennél is meghatóbb lesz, hisz a Párom mindjárt 6 hónapja Londonban dolgozik, és karácsonyra fog hazajönni, minddkettőnknek maradandó élmény lesz szerintem, hisz 9 év alatt két - három hétnél tovább sose voltunk távol egymástól.

    VálaszTörlés
  6. Én karácsony előtt egy hónappal születtem, november 27.-én. Akkora hó volt, hogy a mentő nem tudott kijönni a csöpp kis tanyára, ahol laktunk. így édesanyámat apukám bebugyolálta egy jó meleg takaróba, s befogták a lovakat a lovas szán elé, így jutottak ki velünk egy kilóméteren keresztül az akkori őrsre, ahol a katonák segítségével odáig ki tudott jönni a mentő. Utat kellett ásni, hogy haladni tudjanak. Azért szerencsésen beértek a városba. Hajnalban megszülettem, s az Éva nevet kaptam, amit szent este napján ünneplünk. :)
    Gratulálok a sok követőhöz, nagyon jó Nálad lenni:)

    VálaszTörlés
  7. Minden Karácsony a maga nemében csodálatos. A tavalyi Karácsonyom különösen szép volt. Volt időm készülődni, először készült nálunk házi beigli és a párom is a családommal ünnepelt. Szeretem hogy ilyenkor együtt a család és azt, hogy két karácsonyfát is díszíthetek, mert a sajátunkon kívül a nagyszüleimnek is segítek ebben. Minden Karácsony egyformán kedves a szívemnek, mert ilyenkor minden a családról szól és valahogy sokkal nagyobb a béke, mint más időszakokban. Nincs olyan különleges élményem, mint az előttem íróknak, de minden évben ez számomra a legszebb néhány nap.

    VálaszTörlés
  8. Csatlakozom az előttem szólókhoz : minden karácsonynak megvan a maga szépsége! Legemlékezetesebb talán az a karácsony, amikor párom először látogatott el hozzánk, próbálta megkérni apumtól a kezem, de akárhányszor nekifutott, apum mindig másról beszélt...elmesélte neki a gyerekkoromat, stb. aztán jó másfél órás beszélgetés után sikerült elérnie a célját! :) Majd szentestén a közösen díszített karácsonyfára fölcsempészett egy óriás szaloncukornak álcázott csokis dobozt, amibe elrejtett egy arany karkötöt, gyűrűs dobozkába! Mindenki nagy figyelemmel kísérte a fejleményeket, ahogy bontogattam az ajándékot. Én is azt hittem, hogy egy jegygyűrű lesz benne....de azért kellemes volt így is a csalódás! :)
    Gratulálok a szép számú követőhöz!!! Gyakran megcsodálom a munkáidat, még ha nem is hagyok mindíg megjegyzést!! :)

    VálaszTörlés
  9. Mézeskalács!
    Szívmelengető játékot hirdettél:-)
    Nekem minden karácsony csodaszép, még akkor is, ha jól elfáradok:-)
    Minden karácsonykor nálunk jön össze a család és csodaszép kimondani, hogy a fiamnak mindkét részről(férjem és én részemről) élnek a nagyszülei. Apukám 89 éves, anyukám 79, anyósom, 80, apósom 88. Erőben egészségben és nagy szeretetben élnek. Kell ennél nagyobb öröm?
    :-)))

    VálaszTörlés
  10. Minden karácsony reggel a fiam elsőkét kel fel és szalad a fához ,hogy megnézze az ajándékokat. Persze csak később bontjuk együtt a családdal de a dobozokat zacskókat stb felméri. Kinek mennyi van és mekkora. Egyik évben feltűnt a fiamnak hogy nekem nincs semmi a fa alatt. Nagyon elszomorodott és megsajnált engem. Beszaladt a szobájába és egy kis tálat vadászott amibe csokikat és szaloncukrot pakolt amiket ő kapott a suliba( Elsős volt). Ráírta egy cetlire a nevem ráragasztotta a nekem szánt ajándékra és betette a fa alá.Később könnyek között mondta hogy ne haragudjak de nekem nem talált semmi ajándékot és hirtelen nem tudott mit csinálni és csak ezt tudja nekem adni! (természetesen nekem is volt ajándék csak ő nem látta) Mind a ketten a párommal nagyon meghatódtunk hogy kisgyerek létére mennyire figyel a mi érzéseinkre is!
    Minden karácsonykor szeretettel emlegetjük a férjemmel.

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok. Én is megosztom veletek a legkedvesebb karácsonyi emlékemet. Nem is gondoltam volna, hogy ez ugrik be elsőre, ahogy olvastam a bejegyzést, hiszen annyi csodálatos karácsonyt éltem már meg a szüleimnek, nagyszüleimnek és rokonaimnak köszönhetően. Minden évben a család apraja nagyja hozzánk jön le karácsonyozni,nálunk fogyasztjuk el közösen a karácsonyi vacsorát is. Na de nem csapongok következzék az élményem :) Már körülbelül 12 éves lehettem, akkor már ugye tudtam hogy nem a Jézuska hozza az ajándékokat, így bemehettem én is díszíteni a fát. A testvérem akkor még csak 5 éves volt....Természetesen próbált leskelődni, de az ajtóra szerelt sötétítő meggátolta ebben. Amikor végeztünk azt mesélte nekem titokba a sarokba elhívva, hogy képzeljem el amikor a papa egyik alkalommal lassan jött ki a szobából sikerült belesnie és látta amint, egy szőke angyalka tette fel a fa tetejére a csúcsdíszt és hogy abban bízik hagyott a szobába egy kis tollat, mert olyan szép volt a szárnya. - Az az angyalka én voltam :) - De még most is magam előtt látom a boldogságtól ragyogó arcocskáját.

    VálaszTörlés
  12. Szia, nekem egy gyerekkori karácsony jutott eszembe, amikor egyik karácsonyra( kb 10 évesen) Barbie-t kértem, (akkor még az tényleg nagy szám volt!), és másnap reggel odakerült a fa alá, a keresztanyámtól, de a mai napig nem tudom, hogyan, mert nem is találkoztunk!:)
    Örülök, hogy ilyen sokan játszanak, gratulálok!:)

    VálaszTörlés
  13. Az én történetem kicsit keserédes, mégis talán a legszebb karácsony volt életemben. Nem tudom, hány éves lehettem, talán 7-8, de nem is ez a lényeg. Édesanyámék éppen válásban voltak, apát már fél éve nem is láttuk a tesómékkal, csak néha beszéltünk vele telefonon. És a fél év után azon a karácsony estén egy nagyon havas ember kopogtatott az ajtónkon. Apa jött haza, és aztán velünk is maradt, és a válást lemondták.

    VálaszTörlés
  14. Szia!Mindegyik karácsonyom szép volt de a tavalyi volt a legcsodálatosabb!
    Kisfiam aki pont 24 én töltötte a 6 dik hónapját , érdeklödöen nézte pihenö székjéböl a karácsonyi készülödést és a karácsonyfa diszitést.Akkor éreztem valami, elmondhatatlan csodálatos érzést ..hogy igen itt van az a picurka ember akire annyi sokat vártunk . Párom persze minden gömböt megfogatott vele és a végére olyan csillámosak lettek mind ketten ,hogy csak ugy ragyogtak mint az angyalok !Még most is elpityrgem magam.Olyan határtalanul boldog voltam és azóta is vagyok , mert a család melege felbecsülhetetlen !Hm és mennyire furcsa volt a fa alatt ajándék nem is kevés , és mégsem az a legfontosab,hogy mit kapsz hanem az akkikel megéled a pillanatot !
    Boldog Karácsony !

    VálaszTörlés
  15. nekem most a gyermekünk születése lesz, a szívmelengető karácsonyi érzés :)

    VálaszTörlés
  16. Also I would like sign up for these super candy.
    The most beautiful when my girls smiles I see, and not just for Christmas :)
    hugs
    Gerda

    VálaszTörlés
  17. szia

    szeretnék veled játszani..

    hát nekem, családomnak a karácsony nemigazán ünnepelt....
    gyermekkoromban mikor még nagymamám élt, együtt ünnepelt a család, de nem csak karácsonykor hanem minden vasárnap együtt voltunk...halála óta ez nem így van...
    kisfiam két éves lesz, születése óta igazán átértékelődött az ünnepi hangulat....idén együtt lesz a szűk család, de még ebben az évben a karácsony egyszerű lesz, anyukám nincs hogy egy éve hogy meghalt, pont karácsony előtt pár nappal....

    minden jót
    Éva

    VálaszTörlés
  18. Én is szeretem a Karácsonyt, mint mindenki más és nekem a legszebb Karácsonyom az 1995-ös Karácsony volt, mivel abban az évben született a fiam és akkor már két gyermek ült, szaladgált a fa alatt. melegség járta át a szívemet, amikor rájuk néztem, a cserfes leánykámra, akkor volt 3,5 éves és a fiam 1/2 évesként csak üldögélt a szőnyegen, a leánykám pedig hordta neki az ajándékokat és adta a kezébe, rakta eléje, hogy bontsa ki. Gyakorlatilag nem az ajándéknak örültek, hanem egymásnak és a sok-sok színes zörgős papírnak, jókat tépkedtek a csomagokból, nem is a belseje volt a fontos. A mai napig előttem van a kép, ahogy együtt örültünk ennek a szép ünnepnek és egymásnak. Szerencsére még meg is örökítettük, így néha elő is veszem, hogy más is lássa.
    Boldog Adventet Mindannyiótoknak, és vigaszt azoknak, akiknek bánatuk van!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...