Úgy nagyjából két évvel ezelőttig halvány fogalmam sem volt róla mi az a non plus ultra. Első találkozásunk alkalmával a legelső gondolatom az volt, hogy de hülye neve van szegénynek, viszont a hozzávalók és a külalak megfogtak.
Miután megsütöttem már a neve sem érdekelt, őrülten finom volt!:)
Picit mutyis elkészíteni, de mindenképpen megéri!!!
Non plus ultra
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt
- 25 dkg vaj (mindenképpen vaj, próbáltam margarinnal is de ízileg őrülten nagy volt a különbség, ezért szerintem megéri befektetni a vajba:)
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 3 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- sárgabarack lekvár
A tojásfehérjéket felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot és nagyon kemény habbá verjük.
Minden korong tetejét megkenjük a habbal, vagy habzsákból nyomjuk rá.
Előmelegített sütőben 160 C-on kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Addig kell sütni míg éppen el nem kezd színeződni. (Nekem sikerült kicsit tovább bent hagyni:)
Miután kihűltek lekvárral egyet-egyet összeragasztunk.
Én eddig nem is gondolkoztam a nevén, nálunk olyan régi süti, hogy összeforrt ezzel a "hülye névvel":-)
VálaszTörlésTényleg finom süti, a macerát mindenképpen megéri!
A nevét én sem értettem soha, bevallom nem emlékszem, hogy valaha ettem volna. De nálad nagyon jól néz ki, felkerül a listámra:) A bloglistámon pont alattad egy másik blogon is ez a süti készült:)
VálaszTörlésGerdi!
VálaszTörlésMi egyszerűen imádjuk!:)
Trollanyu!
Megéri megsütni, nagyon finom. Igen én is jót mosolyogtam mikor megnéztem a gasztroblogok gyűjtőoldalt és szembe jött velem a másik non plus ultra:)