2011. január 9., vasárnap

Chilis bab torta



Ez a torta Mr. Mézeskalács születésnapjára készült. Igen nagy fejtörést szokott nekem okozni az ő tortáinak kiötlése, ugyanis nem rajong valami nagyon az édes tortákért. Tavaly sajtkrémes fasírttortát kapott, amit fogalmazzunk úgy, hogy meg lehetett enni, de nem lett a kedvencünk.

Ez a torta viszont átütő sikert aratott, legalábbis azoknál a családtagoknál, akik egyébként is szeretik a chilis babot.



Chilis bab torta

Hozzávalók:

- 1 cs mexikói chilis bab alappor 
- 30 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1/2 kukorica konzerv
- 1 vörös bab konzerv

A tortilla lapokhoz

- 2 csésze kukoricaliszt (2,5 dl)
- 3 ek zsír/olaj/vaj
- 1 tk só
- 2/3 csésze melegvíz
- 1 tk sütőpor

A díszítéshez

- 1 cs színtelen tortazselé
- hús alaplé
- 1/2 tk só
- konzerv kukorica, bab
- lilahagyma, tejföl, egész chili paprika

Az alappor csomagolásán található utasítás szerint elkészítjük a chilis babot. Hagyjuk hűlni, majd késes robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.

A kukoricalisztet összekeverjük a sóval, sütőporral és a zsiradékkal, majd a vizet lassan adagolva összegyúrjuk. Hagyjuk pihenni 15 percet, majd háromfelé vesszük és sütőpapíron kb 24 cm átmérőjű lapot nyújtunk belőlük. Száraz palacsintasütőbe borítjuk a sütőpapír segítségével, majd lehúzzuk róla és mind két oldalát kb 1-1 perc alatt megsütjük. Ezt megismételjük a másik két lappal is.

Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és beletesszük az egyik tortilla lapot, megkenjük a chilis bab krémmel, majd még egy lap, krém, lap és egy kevés krém elkenve a tetején.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb 40 percet sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.

A karimát rajta hagyjuk, a torta tetejét megkenjük vékonyan tejföllel, tetszőlegesen elrendezzük rajta a díszítésre szánt kukoricát, babot, karikára vágott hagymát, chili paprikát.

A tortazselét a csomagon lévő utasítás szerint elkészítjük, csak víz helyett hús alaplevet teszünk hozzá.
Beborítjuk vele a torta tetejét, hűtőbe tesszük kb 4 órára.

Miután leszedtük róla a karimát, az oldalát is megkenjük tejföllel és ehetjük is.

7 megjegyzés:

  1. Ez szuper ötletes!!!:-))
    Gondolom finom is volt!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Igen, nagyon finom volt!:)

    VálaszTörlés
  3. Dió Bisztró, nagyon köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  4. Úha! Hogy én ezt miért nem láttam korábban?? :D Megmutattam páromnak, szélesen vigyorgott, szóval kövi szülinap tortája adott! :) (vagy még előbb, mert egyre szélesebben mosolyog! :D )

    VálaszTörlés
  5. Szia mezeskalacs!
    Megcsinaltam, de csufosan sikerult a tortilla, mi a titka? Egyszeruen nem tudtam kinyujtani, malott szet....
    Vegul tojast tettem a dsillis babba hogy egyben maradjon.... De nagyon finom es nagyon otletes!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...