2011. január 21., péntek

Mogyorós keksz



Egyszerű kis keksz, de nagyon finom.

Mogyorós keksz

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg törökmogyoró
- 1 tojás sárgája
- 1 ek. tejföl
- 5 dkg étcsoki a díszítéshez

Az egész mogyorót száraz serpenyőben megpirítom (ettől sokkal intenzívebb lesz az íze), és ha kihűlt ledarálom.
A kockákra vágott hideg vajat elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a többi hozzávalót és gyorsan összegyúrom.
Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe teszem.

Fél centi vastagra nyújtom és kiszaggatom.

Sütőpapírral borított tepsiben, 180 C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütöm.

A vízgőz fölött felolvasztott csokit zacskóba töltöm, a sarkára kis lyukat vágok és becsíkozom vele a kihűlt kekszeket.



2 megjegyzés:

  1. Én is odáig meg vissza vagyok értük. Ez a keksz a sógorom kedvence, most is "rendelésre" készült. Remélem Neked is ízleni fog!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...