2010. december 30., csütörtök

Sajtos fészek


A rengeteg süti után most valahogy nem volnék képes még egy pár napig édes süteményt sütni. Ez a sajtkrémes pogi, viszont rendkívül jól ellensúlyozza a sütimérgezést:)

Az alaptészta ugyanaz, mint a currys pogácsánál.



Sajtos fészek
Hozzávalók a tésztához:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek só
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 1,5 tk curry
- 3 tojássárgája

A sajtkrémhez:

- 2 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg natúr krémsajt, vagy kockasajt
- 1/4 tk pirospaprika
- só
- fehér bors
- 10 dkg vaj vagy margarin

Továbbá:

- 1 tojásfehérje
- 15 dkg reszelt sajt


A cukorral elkevert langyos tejfölben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót, összegyúrjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

A tejfölt és a tojást összekeverjük és alacsony lángon melegítjük, beletesszük a sajtkrémet, hogy felolvadjon. Állandó keverés mellett  óvatosan addig melegítjük amíg jól besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a felkockázott vajat, olvadásig keverjük, hozzáadjuk a fűszereket. Hűtőben teljesen kihűtjük.

A tésztát kb 4 mm vékonyra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a fele karikákra lyukat szúrunk.
A teli karikákat megkenjük tojásfehérjével és mindegyikre egy lyukas karikát rakunk.
Előmelegített sütőben 180 C-on aranybarnára sütjük.

A sajtkrémet csillagszőrös habzsákba szedjük, vagy egyszerűen, csak egy erősebb zacskóba, aminek a sarkán lyukat vágunk. Minden fészekbe nyomunk a krémből és a tetejére reszelt sajtot teszünk.
Hihetetlen finom.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...