Bődületesen finom, mindenkinek ajánlom a kipróbálását. Középső lánykám születésnapjára készült. A receptre a Habverő és fakanál blogon, Melindánál találtam.
Oreo torta
Hozzávalók:
26 cm átmérőjű
- 38 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 15 dkg cukrozatlan holland kakaópor
- 2 tk. szódabikarbóna
- egy csipet só
- 3 dl víz
- 3 dl kefír
- 2 dl olaj
- 4 tojás
- 50 dkg mascarpone
- 4 dl tejszín (állati eredetű)
- 6 dkg porcukor
- 20 db Oreo keksz
- 20 dkg magas kakaó tartalmú étcsokoládé
- 1 dl tejszínhab
Díszítés:
- 10 dkg Oreo keksz
- 1 dl tejszínhab
- 1/2 cs habfixáló
A száraz alapanyagokat is összekeverjük és fakanállal a folyékony alapanyagokkal egyenletes masszává keverjük.
Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a tészta felét beleöntjük.
160 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ugyanígy megsütjük a maradékot is. Rácsra téve teljesen kihűtjük.
A torta tetejére a csoki ganache-hoz a tejszínt forráspontig melegítjük, és az összetört étcsokira öntjük. Addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk. A mascarponét és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd a tejszínt több részletben, óvatosan beleforgatjuk.
A kekszeket zacskóba téve, sodrófával összetörjük és a krémhez keverjük.
Ha a tortalapunk felpúposodott, vágjuk le róla a púpot.:)
Az egyik tortalapot, tortatálra téve, megkenjük a kekszes krémmel jó vastagon, majd rátesszük a másik lapot.
A torta oldalát és tetejét bekenjük a csokis ganache-al.
Tálalás előtt a tejszínhabot felverjük a habfixálóval és habrózsákat, félbevágott oreo kekszekkel díszítjük a tetejét.
Örülök a sikernek. Hétvégén én is ismét készítek Oreo tortát, eltelt egy év, fiam 6 éves lesz,de most sütés nélküli változat készül. :D
VálaszTörlésJól néz ki :)
VálaszTörlés