A receptre Szofikánál találtam.
Narancsos csillag
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csipet só
Díszítéshez:
- 2 tojásfehérje
- porcukor
- kandírozott narancshéj
- reszelt, szárított narancshéj
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Éppen csak színesednie kell, és kész.
A mázhoz a tojásfehérjét habverővel elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a porcukrot és a narancslevet. Annyi porcukor kell hozzá, hogy fényes fehér masszát kapjunk, ami nem csöppen le a habverőről.
Egy konyhai kenőecset segítségével kenjük el a mázat a csillagokon és mindegyik tetejét szórjuk meg kandírozott narancshéjjal vagy reszelt szárított narancshéjjal. Pakoljuk egy sütőpapírral borított (így nem kell sikálni az esetlegesen lecseppenő tojásfehérjét) tálcára és hagyjuk teljesen megszáradni.
Jól záródó fém vagy műanyag dobozban 2-3 hétig simán eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése