Kávés csokitorta
26 cm átmérőjű tortához
Hozzávalók:
A krémhez
- 4 dl tejszín
- 40 dkg étcsoki/30 dkg ha nem szeretnénk olyan brutál csokisra
- 2 ek instant kávépor
- 1 cs vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 3 x 2 tojás
- 3 x 6 dkg kristálycukor
- 3 x 1 evőkanál víz
- 3 x 7dkg liszt
- 3 x 4 g sütőpor
- 2 dl tejszín
- 1 cs habfixáló
A krémhez a tejszínbe beletördeljük a csokit és addig melegítjük míg teljesen fel nem olvad. Hozzáadjuk a kávét, cukrot, vaníliás cukrot, majd hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni. Hűtőben 4-5 óra alatt tovább hűtjük.
A tészta hozzávalóiból külön-külön három lapot sütünk.
A tojásokat nagyon habosra, krémesre keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és átszitálva, fakanállal óvatosan a habos masszába forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hagyjuk pihenni, majd egy késsel óvatosan válasszuk el a forma oldaláról, pattintsuk le róla a karimát és sütőpapírostól húzzuk le a forma aljáról. Hagyjuk kihűlni és utána húzzuk le róla a sütőpapírt.
A krémet robotgéppel keverjük habosra (gyorsan kész lesz, nekem sikerült egy kicsit túlverni).
Az egyik lapot tegyük vissza a formára és kenjük meg a krém egyharmadával, pattintsuk köré a karimát és rakjuk össze a többi lapot is. A tetejét is vonjuk be a krémmel, majd vegyük le a karimát és kenjünk krémet az oldalára is.
Mivel nekem sikerült eltájolnom magam a krém kenegetésével, nem maradt az oldalára, de határozottan tetszett így is:)
A maradék 2 dl tejszínt verjük habbá a habfixálóval és csillagcsöves habzsák segítségével díszítsük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése