2010. december 30., csütörtök
Sajtos fészek
A rengeteg süti után most valahogy nem volnék képes még egy pár napig édes süteményt sütni. Ez a sajtkrémes pogi, viszont rendkívül jól ellensúlyozza a sütimérgezést:)
Az alaptészta ugyanaz, mint a currys pogácsánál.
Sajtos fészek
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek só
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 1,5 tk curry
- 3 tojássárgája
A sajtkrémhez:
- 2 db tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg natúr krémsajt, vagy kockasajt
- 1/4 tk pirospaprika
- só
- fehér bors
- 10 dkg vaj vagy margarin
Továbbá:
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg reszelt sajt
A cukorral elkevert langyos tejfölben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót, összegyúrjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tejfölt és a tojást összekeverjük és alacsony lángon melegítjük, beletesszük a sajtkrémet, hogy felolvadjon. Állandó keverés mellett óvatosan addig melegítjük amíg jól besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a felkockázott vajat, olvadásig keverjük, hozzáadjuk a fűszereket. Hűtőben teljesen kihűtjük.
A tésztát kb 4 mm vékonyra kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a fele karikákra lyukat szúrunk.
A teli karikákat megkenjük tojásfehérjével és mindegyikre egy lyukas karikát rakunk.
Előmelegített sütőben 180 C-on aranybarnára sütjük.
A sajtkrémet csillagszőrös habzsákba szedjük, vagy egyszerűen, csak egy erősebb zacskóba, aminek a sarkán lyukat vágunk. Minden fészekbe nyomunk a krémből és a tetejére reszelt sajtot teszünk.
Hihetetlen finom.:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése