A Blogkóstoló 24. fordulójában, aminek háziasszonya Melinda a Habverő és fakanál blog írója, Évát a Takarékos konyha blogról sodorta mellém a szerencse. Éva blogja régóta a mindennapjaim része, őszinte ámulattal csodálom, kifogyhatatlan energiáját, amelynek köszönhetően számtalan jobbnál-jobb recepttel leszünk gazdagabbak, szinte napról napra.
Az almás sütemények igen közel állnak a szívemhez, ezért ezen a vonalon indultam. Éva almás sütije igazi teli találat lett, imádtuk minden morzsáját.l
Drága Éva, köszönjük Neked a receptet!:)
Almás szelet
Hozzávalók:
Töltelék:
- 1, 5 kg alma (legjobb a rétesalma)
- 2 kk fahéj
- 4 ek cukor
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg zsír
- 8 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
- 7 dkg cukor
- 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1/2 ek ecet
- csipet só
- tojás a kenéshez
Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral együtt addig pároljuk, míg a leve el nem párolog, majd rátesszük a fahéjat és összekeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni,
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Egy közepes méretű tepsit zsírral/margarinnal kikenünk. Az egyiket tészta cipót akkorára nyújtjuk mint a tepsink és beleterítjük. Elkenjük rajta az almát, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal. A tészta tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük a felvert tojással.
200 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése