Szeretem az olyan ételeket amik egy kicsit mások. Mr. Mézeskalács is szereti. A gyerekek nem feltétlenül, de mivel ők a zöldbabot sem kultiválják így nyugodtan kiélhettem magam:) A Lidlben lehetett most kapni whiskyvel felturbózott barbecue szószt. Nagyon bejött az íze, magában is, zöldbabbal is.:)
Whiskys barbecue szószos rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 50 dkg darált hús
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 tojás
- 2 dl főzőtejszín
- 3 ek. whiskys barbecue szósz/sima barbecue szósz
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- olaj
A zöldbabot forrásban lévő sós vízbe dobva kb. 10 percig főzöm, majd leszűröm.
A tejszínt, tojást, barbecue szószt, sót és borsot összekeverem.
Egy tepsi aljára kevés olajat öntök és a zöldbab felét elterítem benne. Ráteszem a darált húst, majd befedem a maradék zöldbabbal. Leöntöm a tejszínes szósszal, és befedem a reszelt sajttal.
180 C-ra előmelegített sütőben addig sütöm míg a sajt meg nem pirul a tetején, kb. 30-40 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése