Bőven nem most volt már mikor elkezdtem kutatni azt a herőcét ami az emlékeinkben él. Három próbálkozás (Herőce project 1., Herőce project 2., Herőce project 3.) után megfeneklettem cirka két évre:)))) Pedig Gesztenye jóvoltából még két recept próbára várt. Mostanában igen sokan nézegettétek nálam a herőcét így nekem is ismét eszembe jutott.
Előkerestem az egyik receptet amit Gesztenye küldött nekem, elkészítettem és IGEN, ő az, nem kell több próbálkozás!:))))) Az egész család kétpofára ette...mindenki...ez nálunk nagy szó:))))
Drága Gesztenye, millió köszönet amiért fáradhatatlanul kerestél nekem és megajándékoztál a gyermekkor ízével!!!
Herőce "Vilma néni szakácskönyvéből" 1955.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg zsír
- 1 egész tojás
- 3 tojássárgája
- 2 ek. tejföl
- 2 cl rum
- egy csipet só
- 6 dkg cukor
- tej amíg össze nem áll.
A hozzávalókat a leírt sorrendben rámoljuk össze egy gyúrótáblán. És alaposan gyúrjuk össze. Nekem elég sok tejet felvett, kb. 1,5 dl, de valószínűleg a lisztem a kulcsa a dolognak, mert más receptekhez is több folyadékot kell használnom mint szoktam mióta ezzel sütök.
15 percig letakarva pihentetjük.
Nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Tényleg legyen nagyon vékony, annyira hogy szinte lássuk a deszka erezetét alatta. Én először vastagabbra hagytam, úgy nehezebb lett a tészta, nem sült olyan "roppanósra".
Vágjuk föl derelyecifrázóval és bő, forró olajban süssük aranybarnára mind két oldalát. Jó bőven szórjuk meg porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése