Mostanában nosztalgiázós kedvemben vagyok. Egyre többször szeretném visszahozni gyermekkorom ízeit. Úgy látszik ez most egy ilyen korszaka az életemnek. Kíváncsi vagyok milyen ételek lopakodnak még vissza a múltamból:)
Nem múlhatott el búcsú számomra törökméz nélkül. Most pedig már talán tíz éve is van, hogy utoljára ettem.
Teljesen Nigella Lawson mániás vagyok, imádom nézni a műsorait, főleg a karácsonyiakat. Utánozhatatlan hangulatuk van, az ember rögtön meg akar főzni mindent amit látott.:)
Ez a törökméz is az ő receptje. Érdekes módon amíg nem láttam a műsort, fel sem merült bennem, hogy házilag is csinálhatnék. Pedig ennél szerintem nem is létezik egyszerűbb és gyorsabb édesség. Na jó a lekvárral összeragasztott háztartási keksz talán igen. (Ez is gyermekkori íz.:)
Törökméz
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 4 ek méz
- 1,5 tk szódabikarbóna
- sütőpapír
Lehúzzuk a tűzről, gyorsan elkeverjük benne a szódabikarbónát és egy sütőpapírra öntjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Vágni nem éppen egyszerű, mert törik, úgyhogy szép rusztikus lesz.
Nagyon szimpi benne, hogy teljesen ropogós és mellőzi az a fogtömés kiszedő ragadósságot, amit nem annyira díjaztam a búcsús törökmézekben.
A ropogósság megőrzésének érdekében célszerű fémdobozban tárolni.
Szuper!!!! Nagyon tetszik, csak hallottam rola, meg nem ettem.
VálaszTörlésÉn is nagyon szerettem gyerek koromban a törökmézet, de mindig féltettem a fogaimat:-)
VálaszTörlésNagyon jó lett!
Nigellát én is szoktam néha nézni, de mindig elcsodálkozom, hogy rengeteg kész dolgot használ, ami nekem nem annyira szimpatikus.
Reka, érdemes kipróbálni, egyszerű és nagyon finom!:)
VálaszTörlésGesztenye, köszönöm szépen! Hát igen Nigella tényleg bőkezűen bánik a kész dolgokkal, bár úgy hallottam az angolokra ez általában jellemző. Én elfogult vagyok és így is szeretem, persze a kész dolgokat amennyire tudom kiszűröm:)
VálaszTörlésKipróbálom,mert a mai nem olyan lett amit gyerekkoromban ettem.
VálaszTörlés