Szerintem ez a leves igen megosztó. Valaki vagy imádja vagy rá sem bír nézni.
Tettem már említést róla, hogy nyáron barikat neveltünk. Így volt ez az előző évben is. Adta magát a dolog, hogy a belsőségekből savanyú leves szülessen. Mind a ketten nagyon szeretjük Mr. Mézeskaláccsal. A bibi csak az volt, hogy még soha nem készítettem. Legkedvesebb barátnőm anyukája eszméletlen finom savanyú levest főzött, de nekem sajnos nem volt annyi sütnivalóm, hogy őt interjúvoljam meg a készítése kapcsán.
Ennek meg is lett az eredménye, egy irgalmatlan rossz savanyú leves. Most nem viccelek, szabályosan ehetetlen volt.
Na ebben az évben már első utam a barátnőm anyukájához vezetett. Már az első pár mondat után kiderült, hogy az ő receptje köszönő viszonyban sincs azzal, ahogyan én tavaly a szörnyűséget készítettem.
Az instrukciók alapján megszületett az a savanyú leves, ami igen sokszor szerepelt a gyermekkoromban. Teljes volt a siker.
Pontos mértékegységeket nem tudok írni, egy bari belsőségeit használtam föl hozzá. Eddig a nyelvet nem tettük el hozzá, de legközelebb az is belekerül.
Savanyú leves
Hozzávalók:
- Egy bárány:
- mája
- szíve,
- veséje
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 4 szem krumpli
- 2 fej hagyma
- majoránna
- egy nagy pohár tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 ek liszt
- ecet
A szívet, vesét is felkockázzuk és összepirítjuk a hagymás májjal. Megszórjuk egy evőkanál liszttel és egy tk pirospaprikával, összekeverjük és felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a felkarikázott répát és főzzük kb fél-háromnegyed órát. Ekkor hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és addig főzzük míg meg nem puhul.
A tejfölt kikeverjük egy merőkanál forró levessel, majd beleöntjük a levesbe és összeforraljuk. Megsózzuk és ha kell még ecettel savanyítjuk.
A savanyú leveseket nagyon szeretem, de bárányhúst még sosem főztem:-)
VálaszTörlésGesztenye, én is akkor csináltam bárányt először mikor felneveltünk egyet. Sajnos nem éppen könnyen beszerezhető húsfajta. Az egyben sült báránycomb viszont leírhatatlanul finom és ezzel a messzemenőkig egyetértett mindenki aki kóstolta.
VálaszTörlésA recept nagyon jó! Én is kipróbáltam, a siker nem maradt el!
VálaszTörlésNagyon Örülök a sikernek! Elnézést, hogy ilyen későn reagálok, de csak most vettem észre a hozzászólásodat. Ma ez lesz nálunk az ebéd😊
VálaszTörlés