Íme egy újabb nosztalgia recept. Keresztanyámék minden hétköznap reggeltől délután fél négyig dolgoztak. Mikor keresztanyu hazajött megfőzte az "ebédet", amit ezután öt óra körül közösen fogyasztott el a család. (Minden áldott nap, csakis együtt. Imádtam, hogy ennyire összetartoznak.:)) Igen fontos szempont volt, hogy a készítendő étel egyszerű legyen és gyors. Ez tipikusan egy ilyen recept. Nagyon sok időt töltöttem náluk, és egyik nagy kedvencem volt ez a csirke.
Kockasajtos csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 db csirke alsó comb
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 1 doboz natúr kockasajt
- só
- bors
Mikor a combok már puhák kiszedegetjük őket és lehúzzuk a bőrüket. (Nálunk itthon rajtam kívül senki nem hajlandó megenni a főtt csirkebőrt.)
A sajtos mártást erős tűzön visszaforraljuk a felére. Beleszórunk 1 ek. lisztet és beforraljuk vele, majd visszapakolgatjuk bele a combokat.
Általában rizzsel szoktam tálalni, de mivel elfelejtettem venni, maradt a hasábburgonya. Ezzel is nagyon finom volt, de nyugodtan adhatunk krumplipürét is hozzá.
Klassz ötlet. Nekem is jól jönnek a gyors receptek.
VálaszTörlésTényleg gyors és biztos finom recept is.
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésBarbette!
VálaszTörlésKöszi! Egy gyors receptre mindig szükség van:)
Kati!
Hidd el nagyon finom!:)
Bianka!
Mi nagyon szeretjük:)
Ez nagyon jó kis recept köszi,hogy megosztottad!Megcsinálom sosincs sok idő a főzésre.
VálaszTörlésGeorgina!
VálaszTörlésKöszönöm és nagyon szívesen!:)Remélem bejön majd!
Az egyik ez volt, amit a blogkóstoló 19. fordulójára elkészítettem, és már most tudom, hogy nem marad magányában ez az alkalom..... :) Javaslom mindenkinek kipróbálni, legyen kezdő vagy haladó de sietős háziasszony, nem fog csalódni!!!
VálaszTörlés