A receptre Dolce Vita blogján találtam. Finom leves lett belőle, igaz a gyerekek még megkóstolni sem voltak hajlandóak, de ezen egy pillanatig sem csodálkoztam, elég volt a hagyma szó megemlítése:) Legközelebb azt hiszem kipróbálom egy kis tejszínnel megbolondítva.
Hozzávalók:
- 1,5 kg vöröshagyma
- 1 l marhahúslé (nálam zselékockából készült)
- 2 dl barna sör
- 0,5 dl Worchestershire szósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 5 dkg ízes sajt (pl. cheddar)
- só
- bors
- kb. 6-8 zsálya levél
Öntsük fel a sörrel és a húslével. Főzzük kb. 20-25 percig, sózzuk és borsozzuk újra, ha szükséges.
A pirítóshoz a sajtot nagy lukú reszelőn reszeljük le, szórjuk meg vele a kenyérszeleteket és sütőben pirítsuk meg. Akinek grilles sütője van előnyt élvez:) A kenyérszeletekre tegyünk egy-egy zsálya levelet és úgy tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése