Mikor Krisztinánál láttam ezt a receptet, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Rangidős lányom nyolcadik szülinapja, pedig kellő apropót nyújtott a kipróbálásához.
Nyugodtan mondhatom, hogy soha nem ettem még ennyire finom és puha kiflit. Teljes siker volt. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. Nekem másnap még jobban ízlett. Nagyon köszönöm Krisztinának a receptet!:)
Mivel elfelejtettem kellő mennyiségű margarint venni, ezért egy tepsit margarinnal egyet pedig vajjal sütöttem. Frissen nekem a vajas túl nehéz volt, viszont másnapra ezt a nehézségét elvesztette és az íze valamivel jobb lett, mint a margarinosnak.
Nagy valószínűséggel ezentúl mégis a margarinos verziót fogom sütni, mert nem volt olyan nagy különbség köztük, hogy legyőzze a margarin olcsóbbságát:)
Sajtos kifli
Hozzávalók (40 db):
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1,25 dl langyos tej
- 1,25 dl langyos víz
- 0,5 dl olaj
- 1 ek. só (az eredeti receptben fél szerepel, de nekem igényelt ennyit)
- 1 púpos tk. cukor
- 25 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- köménymag
- reszelt sajt
A tésztát nem kell sem pihentetni, sem keleszteni. Öt egyenlő részre vágjuk és mindegyikből gombócot formázunk.
Egyenként kerekre nyújtjuk őket és nyolc szeletre vágjuk. Mindegyik szeletet a szélesebbik végétől feltekerjük, kicsit meghajlítjuk. Jó móka volt a tekergetés, nekem a két éves és három és fél éves csepp csajom segített a tekercselésben és nagyon ügyesen megoldották, e mellett pedig nagyon élvezték.
A kifliket sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe rakjuk, viszonylag szorosan.
A tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk köménymaggal és reszelt sajttal. A Rámát felkockázzuk és a kiflik közé és tetejükre szórjuk.
180 C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Nekem 20 percig sültek. Miután kivettük a sütőből hagyjuk egy kicsit a tepsiben, hogy az összes margarint magukba szívhassák.
Lehet ennél szebb dologra rátekinteni, mikor a bloggerbe belépek? Csodaszépek!!!
VálaszTörlésFantasztikusak
VálaszTörlésMézeskalács!
VálaszTörlésNagyon belejöttél a kelt tésztákba, nagyon ínycsiklandozó:-))
Nagyon ínycsiklandozóak! Nekem is van egy hasonló receptem én is gyakran szoktam sütni, de most valahogy ez a recept jobban tetszik. Majd kipróbálom!
VálaszTörlésCsodásak a kiflijeid!
VálaszTörlésAhogy katonásan sorakoznak a tepsiben, igazán ennivalóak:-)
Megsütöttem gyorsan, csodálatosan néznek ki, nagyon finomak. Nekem egy hibája volt, kevés lett a folyadék. Még 1 dl kellett hozzá kb.
VálaszTörlésKöszönöm, üdv: Mariann
Barbette!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm!:)))
Bianka!
Köszönöm!!!:)))
Gesztenye!
Ennyi sikerélmény után sokkal szívesebben fogok hozzájuk:)
Angi Angéla!
Köszi szépen! Nekünk nagyon ízlett!:)
Citromhab!
Nagyon köszi!:) Szerintem is marha jól néztek ki a tepsiben:)
Marianna23!
Te aztán gyors voltál!:) Kevés lett a folyadék? Lehet, hogy ilyen sok függ a liszt fajtájától? Nekem teljesen jó állaga lett ennyi folyadékkal, de örülök, hogy sikerült orvosolni a felmerülő problémát:) Egyébként hogy ízlett?
Nagyon finom lett. Gyorsan el is fogyott :D
VálaszTörlésCsak így tovább!
Üdv: Mariann
Gyönyörűek a kiflik :)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, most sül a sütőben a kifli!:) Nagyon kezdő vagyok, ez az első próbám. Nekem is kevés lett a folyadék, szűk dl-t tettem még hozzá, és így is elég kemény lett a tészta, vagyis nagyon nehéz volt nyújtani is. Milyen keménységűnek kellene lennie? És mekkorák a kiflik nyers állapotban?
VálaszTörlésÚgy vettem észre, hogy elég sok függ a liszt fajtájától. Nekem eddig még csak két alkalom volt, hogy tennem kellett hozzá folyadékot. A tészta egyébként elég kemény, de a kenyérsütőm jó kondiban van:) Mikor már a harmadikat nyújtom, akkor kicsit lazább, könnyen kezelhetőbb. Ha túl nagy meló kinyújtani, pihentesd 10 percet a tésztát, attól semmi baja nem lesz, de könnyebb lesz vele dolgozni. A kiflik nekem nyers állapotban, hajlítva kb. 5 cm hosszúak. Remélem beszámolsz majd róla, hogy sikerült!:)
VálaszTörlésSzuper kis recept, nagyon finom es nekem az aranyok is tokeletesek voltak, egy fel tepsivel be is vagtam egyszeruen nem lehetett abba hagyni :)
VálaszTörlésEn mondjuk vegan receptet csinaltam belole, mandula tejjel meg tojas helyett csak olvasztott margarinnal kentem meg es a sajt helyett minden fele magokat szortam ra. Isteni volt!Kar h olyan hamar elfogyott. Koszonet a receptert!
Kedves Névtelen!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ennyire ízlett, tényleg nehezen lehet csak abba hagyni:) Nagyon jó, hogy sikerült vegán változatban is elkészítened, jó tudni, hogy úgy is működik:)
Kipróbáltam! Nagyon jó ez a recept! És nagyon finom lett! Én az olaj és a margarin helyett vajat, a 4dkg élesztő helyett pedig 1,5 teáskanál száraz élesztőt használtam és 26 percig sütöttem.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a gyors és finom receptet!
Nagyon szívesen!:) Nagyon örülök, hogy sikerek lett nálatok!:)
Törlés