Legapróbbik lánykám 6. szülinapjára málnás tortát kért. A recept igen egyszerű, sütni sem kell, nagyon gyorsan el lehet készülni az összeállításával, csak a pihentetés vesz igénybe pár órát és brutálisan finom.
Málnás túrótorta
25 cm átmérőjű
Hozzávalók:
Kekszalap:
- 1 cs (215 g zabkeksz)
- 8 dkg vaj
- 35 dkg túró
- 12 dkg mascarpone
- 3 ek. cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 50 dkg málna
- 3 ek. cukor
- 0,5 dl víz
- 1,5 dkg zselatin
- 2 dl állati tejszín (Nekem a Lidl-ben kapható Milbona vált be legjobban (árilag is:)
- 1 cs habfixáló
- 1 ek. cukor
A zselatint egy tálkába téve felöntjük a vízzel és hagyjuk dagadni.
A túrót szitán áttörjük, ha eleve finom (papíros, négyzet alakú) túrót veszünk megspóroljuk magunknak ezt a műveletet. Hozzáadjuk a cukrokat, a mascarponét és alaposan összekeverjük. Ha túl száraz a túró tehetünk hozzá egy evőkanál tejfölt. Rásimítjuk a kekszalapra.
A málnát a cukorral összekeverjük és botmixerrel pürésítjük.
A zselatint gáz fölött felolvasztjuk, de nem forraljuk. Hozzáadunk egy evőkanál málnapürét és gyorsan elkeverjük, ezután a zselatinos málnát a többi málnához adjuk és gyorsan-alaposan összekeverjük. Ráöntjük a túró tetejére, majd legalább két órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A hideg tejszínt elkezdjük felverni, hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót és addig verjük míg kemény hab nem lesz.
Tálalás előtt a tortát egy késsel körbevágjuk a forma mentén, levesszük a karikát és a tejszínnel tetszőlegesen díszítjük. Ha nem akarunk a habzsákkal szórakozni, egyszerűen csak adjunk egy kanálnyit minden szelet mellé:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése