2015. január 25., vasárnap

Málnás túrótorta sütés nélkül




Legapróbbik lánykám 6. szülinapjára málnás tortát kért. A recept igen egyszerű, sütni sem kell, nagyon gyorsan el lehet készülni az összeállításával, csak a pihentetés vesz igénybe pár órát és brutálisan finom.

Málnás túrótorta
25 cm átmérőjű

Hozzávalók:

Kekszalap:
  • 1 cs (215 g zabkeksz)
  • 8 dkg vaj
Túrókrém:
  • 35 dkg túró
  • 12 dkg mascarpone
  • 3 ek. cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
 Málnazselé:
  • 50 dkg málna
  • 3 ek. cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1,5 dkg zselatin 
Tejszín:
  • 2 dl állati tejszín (Nekem a Lidl-ben kapható Milbona vált be legjobban (árilag is:)
  • 1 cs habfixáló
  • 1 ek. cukor
Egy 25 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A zabkekszet késes robotgéppel vagy erőssebb zacskóba téve húsklopfolóval-nyújtófával porrá zúzzuk. A vajat felolvasztjuk és összekeverjük az összetört zabkeksszel, majd belenyomkodjuk a tortaformába. Betesszük a hűtőbe egy kicsit dermedni.

A zselatint egy tálkába téve felöntjük a vízzel és hagyjuk dagadni.

A túrót szitán áttörjük, ha eleve finom (papíros, négyzet alakú) túrót veszünk megspóroljuk magunknak ezt a műveletet. Hozzáadjuk a cukrokat, a mascarponét és alaposan összekeverjük. Ha túl száraz a túró tehetünk hozzá egy evőkanál tejfölt. Rásimítjuk a kekszalapra.

A málnát a cukorral összekeverjük és botmixerrel pürésítjük.

A zselatint gáz fölött felolvasztjuk, de nem forraljuk. Hozzáadunk egy evőkanál málnapürét és gyorsan elkeverjük, ezután a zselatinos málnát a többi málnához adjuk és gyorsan-alaposan összekeverjük. Ráöntjük a túró tetejére, majd legalább két órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A hideg tejszínt elkezdjük felverni, hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót és addig verjük míg kemény hab nem lesz.

Tálalás előtt a tortát egy késsel körbevágjuk a forma mentén, levesszük a karikát és a tejszínnel tetszőlegesen díszítjük. Ha nem akarunk a habzsákkal szórakozni, egyszerűen csak adjunk egy kanálnyit minden szelet mellé:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése