Elérkeztünk az Autumn által meghirdetett Online Vacsoracsata játék 1. fordulójának döntőjéhez. Meg kell mondanom nem kicsit izgulok.:)
Még most is hihetetlen a számomra, hogy itt lehetek, és ilyen remek emberkékkel "vacsorázhatok" együtt a héten.
Úgy gondoltam a döntőre már menüvel készülök, had egye magát degeszre mindenki.:)
Kedves
nagyon örülök, hogy vendégül láthatlak benneteket, jó étvágyat kívánok Nektek!:)
Erdei gyümölcs krémleves
- 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- 3 dl tejszín
- 8 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 10 dkg szeletelt mandula
A szeletelt mandulát egy száraz serpenyőbe szórom és állandó rázogatás, kevergetés mellett aranybarnára pirítom. A tányérba szedett levessel tálalom.
Hozzávalók:
- 60 dkg kicsontozott és csíkokra vágott csirke felső comb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 2 dl fehérbor
- 3 tk kakukkfű
- só
- bors
- 1 fej saláta
- 3 db paradicsom
- 1 db paprika
- 3 szál újhagyma
- 15 dkg kolozsvári húsos szalonna
- 15 dkg juhtúró
- 2 ek borecet
- 3 ek. olívaolaj
- 25 dkg kukoricadara
- 20 dkg juhtúró
- só
- 1 liter víz
Kakukkfűvel és sóval fűszerezem, majd felöntöm a borral és lefedve addig főzöm, amíg meg nem puhul, ezután zsírjára pirítom.
A puliszka hozzávalóinak arányát Ancitól lestem el.
Felteszek egy liter vizet főni, amit előtte sóval ízesítettem. Ha forr, lassan, állandóan keverve beleszórom a kukoricadarát. Addig főzöm és kavarom szünet nélkül, míg teljesen be nem sűrűsödik. Egy tűzálló tálat kizsírozok és belerétegezem a puliszkát és a juhtúrót. Meleg sütőben addig sütöm, míg a juhtúró meg nem kérgesedik.
A salátát leveleire szedem, megmosom és leszárogatom. A paradicsomot, paprikát felcsíkozom, az újhagymát karikákra vágom.
A felkockázott húsos szalonnának kisütöm a zsírját, kiszedem és félreteszem.
A salátát, paradicsomot, paprikát, újhagymát egy tálba teszem és összeforgatom a borecettel és az olajjal.
Tálalásnál a salátát a tányérra halmozom, megszórom ropogós szalonnakockákkal és juhtúrót morzsolok rá.
Könnyített tűzoltó szelet
A sütiben a "könnyebbséget" a tejszínhab réteg elhagyása jelenti. Igazándiból anyósom révén ismertem meg a receptet, már eleve hab nélkül. Szerintem egy tartalmas vacsi után így könnyítetten nagyobb esély van rá, hogy még enni is tudjunk belőle.:)
Hozzávalók:
Morzsa:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg dió
- 10 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 cs sütőpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ü meggybefőtt
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kinyújtom és beleterítem egy margarinnal kikent gáztepsibe. A tésztán elsimítom a meggyet, majd nagy lyukú reszelőn a tetejére reszelem a fagyasztóból kivett tésztát.
180 C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütöm és ha teljesen kihűlt felszeletelem.
Remélem mindenki jóllakott!:)
Az elkészült ételekre mindenki szavazhat, aki nyilvános profillal rendelkezik, legalább egy blogra fel van iratkozva olvasónak, ennek a profiljában is látszódnia kell, és nem névtelenül adja le a szavazatát. Egy ember minden héten csak egy személyre szavazhat, a szavazatokat Autumn OVCS 1. forduló című bejegyzéseinél lehet egy hozzászólásban, név bemondásával leadni.
Szívesen végig ennél ezt a menüt:)
VálaszTörlésMézeskalács!
VálaszTörlésHa egyszer mennék felétek, szívesen végig enném.
Isteni menü:-))))
Hű, de finomak!Nehéz dolgom lesz!:-)
VálaszTörlésÁÁÁÁÁÁÁá fantasztikus
VálaszTörlésbaromi jó :) mind megenném :)
VálaszTörlésEgész nap nem tudtam megnézni az oldalad valamiért, de megérte várni :)) mindent benyomnék, a főételből dupláznék is :)) gratulálok, nem vacsiztam, nem is nézem tovább azt a tokányt...friss kenyérrel....áááááááááááááááááááááááááááááááááááá
VálaszTörlésKakukkfüves csirketokány erdélyi pásztorsalátával és juhtúrós puliszkával, hát ez valami isteni.
VálaszTörlésNem könnyíted meg a többiek dolgát, az biztos.
Hajrá Mézeskalács. csillagos 5-s!
Mindegyikőtöknek nagyon szépen köszönöm!!!!:)))) Nagyon jól esnek a szavaitok!:)))))))
VálaszTörlésMézeskalács kedves!A te menüsorod is igazán csábító, mindegyik fogást szívesen bevállalnám!Tetszik nagyon!
VálaszTörlés