2010. november 22., hétfő

Almás-fahéjas töltött muffin


Sokáig tartott mire rátaláltam a számomra legideálisabb muffin tésztára, de azóta csak azt vagyok hajlandó használni, ezt írom át minden receptre. Ezt a receptet használtam itt is.
Féltem tőle, hogy ha túl sok tölteléket teszek bele nem fog rendesen feljönni, de nyugodtan rakhattam volna bele egy kicsit többet. Itt már a korrigált mennyiséget írom le.






Almás-fahéjas töltött muffin

Hozzávalók:
Tészta
- 6 dkg margarin (legjobb a csészés)
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor/1 tk. vaníliakivonat
- 30 dkg liszt
- 1 tk. fahéj
- 1 cs sütőpor
- kb 2 dl tej


Töltelék
- 4 db alma
- ízlés szerint fahéj
- ízlés szerint cukor

Az almát meghámozzuk és lereszeljük, hozzákeverjük a fahéjat és a cukrot és alacsony lángon megpároljuk. Akkor jó, ha már elfőtt az összes leve.

A tésztához a margarint, tojást, cukrokat addig keverjük míg a cukor el nem olvad.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd felváltva a tejjel a tojásos masszába dolgozzuk. Ne keverjük nagyon sokáig, mert akkor állítólag nehezebb lesz a kész muffin.
Úgy a jó, ha egy kicsit folyós lesz a tészta.

A muffin tepsit kibéleljük a papírformákkal és mindegyiket félig töltjük tésztával, majd rájuk teszünk egy egy púpos ek. almát, majd befedjük tésztával.
Előmelegített sütőben, 170-180 C-on addig sütjük míg a tetejük rugalmas lesz. Kb 15-20 perc.

5 megjegyzés:

  1. Az igazi muffin receptet még én is keresem. Ez elég jónak hangzik, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Örülnék, ha majd megírnád, hogy tetszett!

    VálaszTörlés
  3. Nagyszerű recept! Felveszem a listámra! Nagyon örülök, hogy rád találtam! Imádom a mézet is és a kalácsot is! Bekukkantok majd hozzád rendszeresen! Mézigörl (http://mezesfinomsagok.blogspot.com)

    VálaszTörlés
  4. Mézigörl, köszönöm szépen nagyon kedves vagy!

    VálaszTörlés
  5. Hónapokig nem sütöttem muffint, most viszont nagyon lelkesen nekiestem megint a dolognak:-)) Tetszik a recept, mentettem:-)

    VálaszTörlés