Ez a muffin volt életem első karácsonyi süteménye.
Első körben valamit biztosan rosszul értelmeztem a Dr. Oetker-es receptfüzetből, mert írtózatosan száraz lett, de valami mesésen karácsony illatú volt. Következő alkalommal már sokkal fogyaszthatóbb volt, bár még mindig nem az igazi. Nálam ez a muffin hasonló jelentőséggel bír, mint a beigli, bár pont a kezdeti szárazság miatt egy ideig mellőztem.
Az eredeti receptet már szinte teljesen átalakítottam, bár az íz és az alapkoncepció teljesen megmaradt, így sokkal könnyebb, puhább lett a tészta és sokkal több a puding. Így újra állandó vendég lett nálunk minden karácsonykor.
Karácsony illatú muffinHozzávalók: 6 dkg margarin (szerintem itt jobb a csészés), 1 tojás, 30 dkg liszt, kb. 2,5 dl+5 dl tej, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek mézeskalács fűszerkeverék, 1 tk fahéj, 1 cs sütőpor, 15 dkg+3 ek cukor, 1 cs főzős vaníliapuding, 1 tk őrölt gyömbér, 10 dkg ét tortabevonó a díszítéshez és szórócukor
A vanília pudingot 3 ek. cukorral, 1 tk őrölt gyömbérrel, 5 dl tejjel megfőzzük és hagyjuk langyosra hűlni.
A margarint a tojással, cukorral, vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a fűszereket. Majd a kb. 2,5 dl tejjel felváltva az margarinos krémhez adjuk. Elég lágy masszát kapunk.
A muffintepsit kibéleljük papírformákkal és kb. félig töltjük őket a tésztával.
A habzsákba szedett pudingot, majdnem a tészta aljáig lenyomva a közepükbe töltjük. Ne sajnáljuk belőle a pudingot, mert a tészta nagyon meg fog dagadni.
Kb. 160-170 C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt, a vízgőz fölött megolvasztott étcsokibal körbecsurgatjuk a tetejét, és megszórjuk cukorgyöngygyel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése