2012. március 18., vasárnap

Családunk legújabb tagjai



Ez a két bari, nem akármilyen bari! Nem, nem rendelkeznek semmilyen különleges képességgel:) Számunkra igen nagy lépés, hogy ők most itt vannak nálunk. Nem egyszerűen a báránytartás bír különlegességgel, mert volt már bárányunk két évben is. A különleges az, hogy nekik más feladatot szánunk, mint az elődeiknek. Az ő feladatuk az anyaság lesz. Furcsa és kicsit félelmetes érzés, hogy tényleg belevágtunk az állandó állattartásba, ugyanakkor nagyon izgalmas is:) Had mutassam be nektek őket. A tiszta fehér bari neve Cakkos. A jobb füléből hiányzik két darab, így annak cakkos a széle. Azt hiszem nem kell tovább magyaráznom miért lett az a neve ami:)
A foltos bari Zella. Annyira murisan tatja a füleit, hogy szemből teljesen úgy néz ki, mint egy szarv nélküli gazella. Mivel sokkal kecsesebb a kiállása annál mint, hogy Gizellának hívjuk, ezért kapta a Zella nevet.



Igen sok reményt fűzünk hozzájuk, a mi pénztárcánkhoz mérten nem kevés pénzt fizettünk ki értük, bízva abban hogy nagyon jó fajták keveredése egyesül bennük. Ha minden jól megy júniusban csatlakozik hozzájuk egy racka kos, a majdani apa:) És ha szintén minden jól megy, addigra már állatállományunk tagja lesz pár liba, kacsa és tyúk. Ígérem rögtön beszámolok majd az újabb lakókról!:)

15 megjegyzés:

  1. Nagyon édesek!
    Ezek szerint ezek is racka birkák? (Abból feltételezem, hogy az apa is az lesz)
    Bár nem értek hozzá egyáltalán hányféle-fajta birka létezik :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen sok féle birka van. Mind a ketten lacaune anyukától származnak. Az apák kiléte bizonytalan:) Legnagyobb valószínűség szerint cigája vagy merinó. Ehhez mi még hozzáadjuk a rackát és reményeink szerint, ellenálló és ízletes húsú bárányokat kapunk végeredménynek:)

      Törlés
  2. Párom szülei tartanak állatokat, és barikat is tartottak, tavaly "halt" meg az utolsó, azóta áttértek a kecskékre, és éppen három hete születtek meg a kiskecskegidák, és olyan édesek, ahogy ugrálnak, meg játszanak, igazi tünemények...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A férjem teljesen bele van bolondulva a kecskékbe. Az a baj, hogy a mi kerítésünk adottságai nem éppen megfelelőek a még csillárra is felmászó kecskének. Azért húsvét után veszünk egyet, de őt nem fogjuk sokáig megtartani.

      Törlés
  3. Nagyon édesek, annyira megsimogatnám az édes fejecskéjüket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A simogatás még nem egyszerű feladat, picit még félénkek. A bari amit első évben tartottunk két hét alatt olyan szelíd lett, hogy minden lépésünket követte. Ebben valószínűleg nagy szerepe volt annak, hogy ő egyedül maradt, mikor a másik elpusztult, de nagyon édes volt.

      Törlés
  4. Nagyon aranyosak! Nálunk két hete születtek fekete racka juhok, engem most ők varázsoltak el :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, fekete rackákról még álmodozni sem merek:) Biztosan nagyon gyönyörűek lehetnek!
      Sok állatot tartotok?

      Törlés
  5. Sok sikert az állattartáshoz! Nem könnyű feladat, de az eredmény sokmindent feledtetni tud.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönjük!:) Reméljük lesz sikerélmény:)

      Törlés
  6. De jó nektek:) Nagyon irígyellek. Sok sikert hozzájuk, meg a többi állatkához is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi!:) Bármennyire is éreztem magam közelebb a vidékhez gyermekkoromban, azt azért soha nem gondoltam volna, hogy birkát, libát fogunk tartani:)

      Törlés
  7. Hú, nagy fába vágtátok! De legyen teljes a siker! Én is néha vágyok rá, de a kötöttségekkel nem bírnánk, ami ezzel jár.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Úgy legyen!:) A kötöttségekkel nincs baj, ha már a feltételeket kialakítottuk. A toldozott-foldozott ideiglenes megoldásokat nem szeretem. Még most sem minden 100%-os, de már alakulunk:)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...